10 март 2016 г.

Кашкавал пане

Това е една бърза, лесна и вкусна вечеря. Винаги съм смятала, че няма как да успея да я приготвя без кашкавала да се разтече и поради тази причина бях правила кашкавал пане в кори за баница където разтичането беше избегнато. Много беше вкусно, но реших все пак да пробвам и без корите. На вкус не бих казала, че има кой знае каква разлика и мисля да си ги приготвям и по двата начина. Следващият път ще пробвам и със сирене, но у дома сме любители на кашкавала и сиренето може и да не се хареса толкова. За приготвянето необходимите продукти са:

* 600 гр. кашкавал (нарязан на парчета по около 100 гр.)
* една чинийка с галета
* една чинийка с брашно
* 2-3 яйца в зависимост от големината им
* купа вода пълна с лед и олио за пържене

 Нарязвате си кашкавала и си приготвяте в отделни чинии галетата, брашното, разбитото яйце и ледената вода.




 Първо потапяте кашкавала в ледената вода за няколко секунди, изтръсквате го
 след това го овалвате хубаво в брашното
 след това в яйцето
 след това в галетата
 отново в яйцето и го пържите в умерено нагорещено олио за няколко минутки от двете страни


 Това е цялата философия :) След 20 минутки имате вечеря за цялото семейство :)

 А как върви с розе ... :)

Това е всичко :) Убедете се сами, че е ужасно лесно и бързо ииии добър апетит :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар