Това е една бърза, лесна и вкусна вечеря. Винаги съм смятала, че няма как да успея да я приготвя без кашкавала да се разтече и поради тази причина бях правила кашкавал пане в кори за баница където разтичането беше избегнато. Много беше вкусно, но реших все пак да пробвам и без корите. На вкус не бих казала, че има кой знае каква разлика и мисля да си ги приготвям и по двата начина. Следващият път ще пробвам и със сирене, но у дома сме любители на кашкавала и сиренето може и да не се хареса толкова. За приготвянето необходимите продукти са:
* 600 гр. кашкавал (нарязан на парчета по около 100 гр.)
* една чинийка с галета
* една чинийка с брашно
* 2-3 яйца в зависимост от големината им
* купа вода пълна с лед и олио за пържене
Нарязвате си кашкавала и си приготвяте в отделни чинии галетата, брашното, разбитото яйце и ледената вода.
Първо потапяте кашкавала в ледената вода за няколко секунди, изтръсквате го
след това го овалвате хубаво в брашното
след това в яйцето
след това в галетата
отново в яйцето и го пържите в умерено нагорещено олио за няколко минутки от двете страни
Това е цялата философия :) След 20 минутки имате вечеря за цялото семейство :)
А как върви с розе ... :)
Това е всичко :) Убедете се сами, че е ужасно лесно и бързо ииии добър апетит :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар