30 ноември 2015 г.

Курабии с лимец

Днес ще ви представя едни невероятни курабии с лимецово брашно. На вид са като меденки, а на вкус са просто вълшебни. Стават много бързо и ако имате лимец у дома със сигурност другите съставки са на лице. Обожавам здравословните дреболийки и се опитвам да се придържам към тях. Не винаги успявам за жалост, но въпреки всичко по-добре да имам нещо домашно от колкото купешко. Днес нямам май дар слово и за това преминавам към необходимите продукти:

* 650 гр. брашно от лимец
* 1 пакет и половина канела
* 2 яйца
* 250 мл. олио/масло (шарлан - нерафинирано слънчогледово олио)
* 150 мл. мед
* 150 гр. захар
* 1 ч.л. сода

 Измервате си брашното и го смесвате с канелата и содата (аз първоначално сложиш 600 гр., а след това добавих още 50)
 В друга купа разбивате двете яйца
 След това добавяте захарта
 И на края мазнината и разтопения мед
 Тестото е меко и лепкаво. Завивате го с фолио и го слагате в хладилника за поне час
 Оформяте топчета с големина на орех и ги подреждате на разстояние в тава покрита с хартия за печене

 Бисквитките се надуват и доста уплътняват мястото

 Печете за около 12-14 минутки на 180 градуса с вентилатор


 Само леко да променят цвета си и ги изваждате. Може да ви се сторят много меки в началото и неизпечени, но след това стягат като изстинат, не стават твърди :) Да ви е сладко :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар