* 400-500 гр. настъргана сурова тиква
* 1 чаена чаша не препълнена захар (зависи и от вашия вкус)
* 1/2 пакетче канела
* 1/2 чаена чаша орехи
* масло/олио/маргарин за намазване (каквото имате в хладилника)
Настърганата тиква се слага на котлона със захарта.
Ако тиквата не е достатъчно сочна и добавям и малко вода за да не залепне
След това добавям орехите и канелата и имаме готова плънка за тиквеник
Намазваме кората
Прегъваме листа през средата
В долния край слагаме плънка
Навиваме на руло
Подреждаме в тавата и пак леко намазваме
Бях пропуснала да го снимам нарязан, но вече поправих грешката. ТУК може да видите щрудел направен по абсолютно същият начин!
Няма коментари:
Публикуване на коментар