29 ноември 2015 г.

Тиквеник

Този десерт е сред любимите ни есенно - зимни :) Всички го обичат, а малката нещо отказва да яде само тиква. По същият начин правя и с ябълки. Малко е играчка защото тиквата се вари, но на мен нещо не ми е вкусно със сурова тиква. Необходими продукти:

* 400-500 гр. настъргана сурова тиква
* 1 чаена чаша не препълнена захар (зависи и от вашия вкус)
* 1/2 пакетче канела
* 1/2 чаена чаша орехи
* масло/олио/маргарин за намазване (каквото имате в хладилника)

 Настърганата тиква се слага на котлона със захарта.
 Ако тиквата не е достатъчно сочна и добавям и малко вода за да не залепне

 След това добавям орехите и канелата и имаме готова плънка за тиквеник

 Намазваме кората
 Прегъваме листа през средата
 В долния край слагаме плънка
 Навиваме на руло
 Подреждаме в тавата и пак леко намазваме

 Печем до готовност на 180 градуса, този на вид нещо не ми се получи, но вкуса е прекрасен






Бях пропуснала да го снимам нарязан, но вече поправих грешката. ТУК може да видите щрудел направен по абсолютно същият начин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар