27 ноември 2015 г.

Спагети болонезе

Всички вкъщи много обичаме спагети, но незнайно защо се сещам да правя много рядко. Не знам дали правя и по 2-3 пъти в годината и то ако някой ми подшушне на уше или чуя, че е готвил. Пляскам се по челото и викам еееееее пак ги забравих спагетите. Преминавам директно към начина по който ги правя аз. Необходими продукти:

* 1 глава лук
* 450-500 гр. кайма (аз меля свинско месо, че съм Тома неверни по въпроса с каймата)
* 1 кутия доматено пюре
* 1 буркан белени домати (ако са нарязани още по-добре)
* сол и захар на вкус
* босилек, чубрица, кимьон и общо взето всякакви подправки които обичате
* 1 пакет спагети
** по желание настърган кашкавал за поръсване

 Нарязваме си лука и го задушаваме в мазнина
 Добавяме каймата
 Когато промени цвета си прибавяме подправки на вкус
 След това добавяме доматеното пюре, после доматите от консерва или домашни такива
 Оставяме да изври излишното количество домати и добавяме захар на вкус (доматите винаги са доста кисели и добавянето на захар е неизбежно) Соса се вари до желаната гъстота.
 През това време сварявате спагетите според указанията на опаковката, разсипвате ги докато са горещи и ги заливате със соса.
По желание може отгоре да настържете кашкавал :) Да ви е сладко :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар