* 230 гр. орехи
* 2 белтъка
* 170 гр. пудра захар
* 1 ампула ванилия
Аз лично орехите си ги натроших в хаванче, предпочитам ги пред смлените, така се усещат орехите, а иначе им се губи вкуса според мен :)
Начупваме си орехите с помощта на хаванче
Добавяме пудрата захар
След това изсипваме ванилията и белтъците и разбиваме с помощта на миксер
Не се получава тесто ами лепкава консистенция
С помощта на лъжичка оформяме ореховките върху хартия за печене
Печем за около 20 минути без вентилатор. Едната тава я пекох с вентилатор, но станаха малко по-твърди. По-интересното е, че след ден - два станаха изключително меки.
Да ви е сладко :) А как да оползотворите жълтъците вижте тук :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар