14 октомври 2015 г.

Пилешки кюфтета

Един прекрасен ден решавам аз да направя пилешка супа, но нещо не сме се разбрали за бройката на пилешките бутчета с половинката :) Сварих всичкото месо, отделих половината за супата и с останалата половина реших да приготвя пилешки кюфтета. Оказа се бърза, лесна и вкусна задача. Единствения минус на тези кюфтенца е, че са малко по-сухи от колкото очаквате, но ние вкъщи предпочитаме по-сухо месо и рядко посягаме към нещо като ребърца примерно. Та минавам към рецептата която сътворих :) От бутчетата които обезкостих ми излезе месо 430 грама та всичко съм пригодила към това количество. Необходими продукти:

* 430 гр. пилешко месо (бут)
* 250 гр. кашкавал
* 3 яйца
* 2 супени лъжици брашно
* 2 супени лъжици галета

* сол, черен пипер по желание и подправки на вкус по ваша преценка

Преминаваме към приготвянето им :) Накълцваме си с ножа месото, при мен търпението стигна до това положение :)

 Добавяме настъргания кашкавал
 След това яйцата
 Галетата и брашното, а също така може да ползвате само едно от двете

 Разбърквате (то си е чисто месене) до получаването на лепкава смес от която могат да се направят кюфтета.
 Подреждате в тавичката и печете, а по желание може и да ги изпържите, но всички знаем, че печеното е по-здравословно.

 Печете до златист загар, но си мисля дали няма да е по-хубаво ако им капна малко олио и няма да са толкова сухи, но ще пробвам следващият път :)



 Вървят прекрасно със салата снежанка (от магазина) :)
Аз направих и чесново - майонезен сос :) В него сложих 200 гр. кисело мляко, 100 гр. майонеза,  1 чаена лъжичка горчица, 2 скилидки чесън и копър за разкош :) Да ви е сладко! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар