27 юли 2015 г.

Мъфини с крема сирене

Отново нещо соленичко подходящо за плажна закуска и естествено от блога на Ваня :) Не знам защо мъфините не са сред силните ми кулинарни моменти в кухнята и все с трепереща ръка посягам към тях, но за пореден път реших да се доверя на Ваня Джорджевич и са безпогрешни :) Докато са топли са умопомрачително вкусни, но и след това може да им се насладите :) Преминавам към рецептата, че пак ми се напълни устата със слюнка :) Ето ги и необходимите продукти:

* 1 яйце
* 200 мл. прясно мляко
* 7 гр. суха мая
* 100 мл. олио
* 1 чаена лъжица захар
* 1 чаена лъжица сол
* 470-500 гр. брашно

** 200 гр. крема сирене, яйце за намазване

Разтваряте си маята в топлото мляко, в купа разбивате леко яйцето, добавяте останалите продукти след това млякото и маята и омесвате меко тесто.




Оставяте тестото да почине за 15 минути и го разделяте на 12 равни части (при мен май не станаха много равни, но това естествено не промени невероятния вкус)
Преминаваме към оформянето на мъфините. Всяко кръгче разточваме на елипса
 От средата към единия край го режем на лентички
 Мажем обилно с крема сирене
 Завиваме на руло от страната с крема сиренето

 Оформяме охлювче и го слагаме в предварително намазана с олио силиконова формичка. Така процедираме с всички 12 кръгчета.
  Оставете ги да починат за 15 минути, намажете ги с яйце и по желание ги поръсете със сусам и ги сложете във фурната. Стават доста бързо :)



Нещо не го докарах от към снимки на изпечените мъфини, но изчезваха за секунди :) Следващият път ще се постарая повече, но ви пожелавам приятен апетит :) А ето и оригинала ЦЪК

3 коментара: