27 юли 2015 г.

Шоколадови бисквитки

Тези бисквитки ядох в една приятелка и след това просто нямаше как да не ги направя и у дома! Невероятно вкусни, топящи се в устата и свършващи много бързо. Нейните бяха поляти с бял шоколад и ядки, но нямах време и търпение да ги разкрасявам. Хапнахме си ги натюр както се казва, бяха за домашна консумация и за това не се старах много :) Спирам да приказвам и направо ви ги представям. Необходимите продукти за това шоколадово изкушение са:

* 330 гр. брашно
* 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
* 225 гр. меко масло
* 300 гр. захар
* 2 големи яйца
* 90 гр. какао (нещо не мога да намеря хубаво тъмно какао, приемам всякакви предложения)
* 1 чаена лъжичка есенция ром
* щипка сол

В купа разбиваме мекото масло със захарта.

 След получаването на пухкав крем добавяме яйцата едно по едно до пълното им хомогенизиране. След това добавяме и есенцията ром (може и без нея ако не ви е по вкуса).
 Добавяме какаото и отново разбъркваме с миксера. Предварително в купа си разбъркваме брашното със солта и бакпулвера и внимателно го добавяме към сместа. Бъркаме с дървена лъжица или с ръка (кой както предпочита)
Готовата смес завиваме с фолио и прибираме в хладилника за час - два.
 За да станат вкусни, трябва да се разточат по-дебеличко. Трябва и да не се препичат за да не са твърди, тестото трябва да диша. Дебелината на тестото трябва да е около сантиметър - сантиметър и половина и печенето става за около десетина минути.
 Приберете половината тесто в хладилника докато правите формички защото бързо започва да лепне и трудно се работи с него.
 Яденето започна докато бяха в тавата и подредба в купа или поднос така и не последва :) За това импровизирана снимка в тавата и готово :) Да ви е сладко :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар