Бързо, лесно и вкусно. До скоро всичките ми опити с тези дреболии бяха неуспешни, но осъзнах, че прекалено много ги препържвах в масло. Необходими продукти:
* 800-1000 гр. пилешки сърца (аз купувам охладени)
* 3-4 дафинови листа
* сол на вкус
* лимонов сок пак по желание и на вкус.
* черен пипер по желание, аз го използвам много рядко защото не се харесва у дома
* 40-60 грама масло за запържването.
Измиваме сърчицата и ги поставяме в тенджера, добавяме сол на вкус,
дафиновите листи и вода да ги покрие няколко пръста. Варим 30 минути,
отцеждаме и преминаваме към запържването в масло.
Разтопяваме си маслото в тиган тип уок.
След като маслото се разтопи си добавяме сърчицата, запържваме за кратнко, но не прекалявайте с пърженето за да не станат твърди.
Сервирайте топли, полейте с лимонов сок на вкус и се насладете на прекрасното мезе за бира :)
Здравейте :) Аз съм Елица и съм музикант, готвенето е моето хоби и го правя за семейството и приятелите си :) Много често ми се случва да пиша рецепти на хвърчащи листи и естествено като човек на изкуството после или не се сещам какъв е бил крайния продукт или изобщо не намирам въпросното листче :) На края реших да ги запазя във виртуалното пространство и създадох този личен блог в който ще намерите рецепти които съм приготвяла и са харесали на близките ми :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар