2 юли 2015 г.

Пилешки сърца в масло

Бързо, лесно и вкусно. До скоро всичките ми опити с тези дреболии бяха неуспешни, но осъзнах, че прекалено много ги препържвах в масло. Необходими продукти:

* 800-1000 гр. пилешки сърца (аз купувам охладени)
* 3-4 дафинови листа
* сол на вкус
* лимонов сок пак по желание и на вкус.
* черен пипер по желание, аз го използвам много рядко защото не се харесва у дома
* 40-60 грама масло за запържването. 


 Измиваме сърчицата и ги поставяме в тенджера, добавяме сол на вкус, дафиновите листи и вода да ги покрие няколко пръста. Варим 30 минути, отцеждаме и преминаваме към запържването в масло.
 Разтопяваме си маслото в тиган тип уок.
 След като маслото се разтопи си добавяме сърчицата, запържваме за кратнко, но не прекалявайте с пърженето за да не станат твърди.


Сервирайте топли, полейте с лимонов сок на вкус и се насладете на прекрасното мезе за бира :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар