Необходимите продукти са:
* 1 пакет кори за баница (аз използвам фамилия)
* олио
* 200-250 гр. кашкавал
* 200-250 гр. филе/шунка
Започваме с приготовлението :) Аз нарязах филето и кашкавала на кубчета, смесих ги в една купа и просто ги разбърках (дааааааааааа, няма друго) :) Разпънах си корите и започнах с намазването на цяла кора с мазнина с помощта на четка. Утре ще пробвам да намажа само половината кора :) Ето я посоката на разгъване и вече намазаната кора.
Прегъваме кората на две през средата (късата страна към късата страна)
След това още веднъж през средата
Слагаме плънката в единият край и започваме с прегъването
Аз хванах първо долният десен ъгъл и го загънах към лявата страна. След това хванах долен ляв ъгъл и го прегънах нагоре. Мисля, че горе долу стана ясно, прегъваме докато свърши листа и остане една триъгълна баничка.
Ето я и готовата баничка преди да я метна в тавата :)
Изпичат се изключително бързо защото са тънички и плънката е малко.
Да ви е сладко :)
Какви са златистиииии , ще ги спретна и аз в най-скоро време :)
ОтговорИзтриванеМежду другото се оказаха много лесни и вкусни :) Вчера спретнах още една тава, но този път със сирене и яйце :) До колкото разбрах пак били супер :))) Да кажеш после :)
Изтриване