Необходимите продукти за кашкавалките са:
* 100 мл. вода
* 100 гр. кисело мляко (може да ги разбъркате, че да се получи айран)
* 2 супени лъжици захар
* 3 супени лъжици олио
* 1 супена лъжица с връх мас
* 400 гр. брашно
* 7 гр. суха мая
** шарена сол на вкус
** кашкавал (чиито грамаж е малко на око, но изразходвах много по-малко от колкото ми се искаше)
Най-хубавото на тази рецепта е, че в тази последователност се сипват продуктите в хлебопекарната и след час и половина тестото ви е готово :) Като се замисля на ръка май ще се замеси доста по-бързо от в машината, но друго си е някой да ти свърши половината работа. За жалост малко ги препекох на края (пак правех още нещо), но хубавото е, че не останаха повече от 2 дни. То и количеството не е много, но според мен може да се удвои.
Изключително меко и еластично тесто излезе от машината
Разделяме си тестото на 6 равни топки
Разточваме във формата на елипса
Режем на сравнително равни ресни (моите хич не са равни, но това не пречи на крайния резултат) След това мажем с олио с помощта на четка и поръсваме с шарена сол на вкус.
Настъргваме си кашкавал, аз стъргах директно върху разточената елипса и за това малко ми се загуби грамажа на кашкавала, а и нямах представа колко ще ми трябва - общо взето кашкавала беше на око.
Започваме да завиваме диагонално до край и след това завиваме на охлюв, подреждаме в тава, но на разстояние защото се надуват и слагаме във фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар