22 януари 2015 г.

Кашкавалки




Една разнообразна вечеря - кашкавалки :) Бях направила сарми от кисело зеле за целия китайски народ и реших на бързо да прескочим един ден и да направя нещо тестено :) И така се роди идеята за нещо с кашкавал - обожаваме го всички. Като за първи път се получиха добре, но за следващото им приготвяне ще направя няколко корекции :) Необходимите продукти са:

* 4 яйца
4 яйца
500 мл хладко мляко или вода (аз използвах 50 на 50)
1 кубче мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
2 ч.л. сол - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/01/cheese-bread-recipe.html?utm_source=BP_recent&utm-medium=gadget&utm_campaign=bp_recent#sthash.QmbVo2JR.dpuf
* 500 мл вода (мляко или смесено по ваша преценка)
* 1 кубче жива мая
* 1 супена лъжица захар
* 1 чаена лъжица сол
* 1 килограм брашно (винаги може да отиде и повече, но аз спрях точно на килограм)
* олио
* 300 гр. сирене (може и повече)
* 300 гр. кашкавал (аз сложих повече кашкавал)

За тестото са ни необходими само двете яйца и то единия жълтък ще оставим за намазване. Оставяме маята да шупне в леко затоплената вода/мляко. В съд за месене изсипваме яйцето и белтъка, захарта, солта и около 600 гр. брашно, прибавяме шупналата мая и замесваме меко тесто. Аз добавих още 400 гр. брашно и общото количество което използвах е един килограм. След замесване на тестото го оставяме да втаса покрито с кърпа, но следващият път ще си спестя едното втасване. През това време в купа разбиваме останалите две яйца, кашкавала и сиренето (кашкавала и сиренето определено ги сложих на вкус). Оставих си малко кашкавала на страни за поръсване на кашкавалките. След като тестото втаса оформих, оставих пак да втаса, намазах с жълтък, наръсих с кашкавал и изпекох за около 40 минути на 180 градуса, но всеки си познава фурната. Да ви е сладко :)


втасалото тесто


плънката



намазаната с олио кора чиято форма не успях да докарам


плънката

навиването на руло

след това усукваме на фитил
навиваме на охлювче

преди повторното втасване

вече втасали

намазани с яйце

поръсени с кашкавал

тук вече са изпечени


голяма вкусотия

малко големи станаха, но ще знам за следващият път


4 яйца
500 мл хладко мляко или вода (аз използвах 50 на 50)
1 кубче мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
2 ч.л. сол - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/01/cheese-bread-recipe.html?utm_source=BP_recent&utm-medium=gadget&utm_campaign=bp_recent#sthash.QmbVo2JR.dpuf

Няма коментари:

Публикуване на коментар