21 декември 2014 г.

Линцерови сладки





Каня се от много години да приготвя тези сладки които уж се правят по Коледа, но смятам в нашето семейство тази традиция да бъде променена и да се правят по всяко време на годината. Толкова вкусни и лесни, че няма на къде повече :) Рецептата е взета от  ТУК

Продуктите които ще са ви необходими са следните:

* 4 яйца
* 4 кафени чаши захар (около 300 грама)
* 4 кафени чаши олио (сложих 260 гр)
* 4 ванилии (есенция или на прах)
* 4 чаени лъжици бакпулвер
* 1 килограм брашно, но при мен мисля, че беше повече (не го измерих с точност)
* 1 лимон и 1 портокал - сложих всичката кора от двата плода

* мармалад за слепване, щях да слагам и шоколад ама изключих

Аз използвах миксер докато можах. Започнах със захарта и яйцата до хубавото им разбиване. След това на струя без да спирам миксера добавих олиото и корите от портокала и лимона. След това прибавих част от брашното в което предварително бях сложила бакпулвера и ванилията. Казвам част от брашното защото другото нямаше как да бъде омесено с миксера. Довърших месенето на ръка докато спре да лепне - тестото трябва да е меко. Късах части и разточвах на кора и се захванах с формичките. Всички бяха по двойки - едната цяла, а на другата правих дупка. Голяма импровизация ме налегна от към формите и дупките и си играх доста време. Пекат се до порозовяване. За жалост тестото и формите се сетих да снимам чак когато оставих едно малко парченце на дъщеря ми за игра ... следващият път ще се сетя да направя малко повече снимки. След като всички форми са опечени ги слепвате по двойки с помощта на сладко по ваш вкус. С червено сладко стават много красиви. По желание се наръсват с пудра захар на края, но ние май не стигнахме до там. Прилагам и снимките които успях да направя :)


Това което остана от тестото

Готовите сладки преди слепване


звездичките, които се оказаха не лесна задача





Това са останалите импровизации от към форми и дупки






1 коментар: