9 октомври 2014 г.

Мусака



Необходими продукти:
* 500 гр. кайма (аз лично меля свинско месо)
* 1 килограм картофи
* 1 глава лук
* 2 домата

Заливка:
* 2 яйца
* 3 супени лъжици брашно
* прясно мляко 

Картофите се нарязват на ситно (кубчета) и се смесват с каймата. Миризмите които ползвам са млян кимион и чубрица. Омесвам с ръка месото, картофите, доматите, миризмите и сол според вкуса. Обърквам всичко и го слагам в тавата, наливам с вода да се покрие и слагам всичко във фурната. По време на печенето разбърквам няколко пъти до извиране на водата. Когато се опече заливам с 2 яйца, 3 супени лъжици (с връх) брашно и 2 - 3 чаени чаши мляко и щипка сол. Запичам до готовност на 200 градуса.






Няма коментари:

Публикуване на коментар