За тестото
* 50 гр. захар
* 120 гр. масло
* 170 гр. брашно
* 1 -2 ванилии
* 1 чаена лъжичка бакпулвер
За карамела
* 1 супена лъжица мед
* 100 гр. захар
* 120 гр. масло
* 400 гр. кондензирано мляко (аз все намирам някакви измислени грамажи като 389 примерно)
За глазурата
* 200 гр. натурален шоколад
* 200 гр. млечен шоколад
* 1 супена лъжица олио
Намачквате си маслото и захарта. Добавяте си брашното и останалите неща и месите до получаването на тесто |
Оформяте го в подходящ съд, набождате го с вилица и го слагате да се пече |
През това време слагате на котлона маслото, захарта и меда |
Когато захарта се разтопи и заври се прибавя кондензираното мляко |
На края добавяте и кондензираното мляко и бъркате на слаб огън докато си промени цвета |
Изливате карамелената течност върху изпечения блат и го прибирате в хладилника за няколко часа да стегне |
На края разтопявате двата вида шоколад и заливате охладената течност с него |
Отново прибирате в хладилника и воала :) |
Имате един ужасяващо сладък десерт от който се яде пестеливо - повече от едно парче никой не можа да погълне :) Но си струват усилията. При мен стана малко твърд, но това не попречи на опустошаването му :) Да ви е сладко :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар