8 октомври 2016 г.

Мъфини с ябълки и брашно от лимец

Ето и поредната доза здравословно похапване :) Едни мъфини с брашно от лимец и други добавки естествено :) Станаха доста като количество, а вкуса им беше ммммм :) На всички у дома им харесаха, радвам се, че успявам да приложа брашното от лимец без да се усеща защото който го е опитвал знае, че вкуса му е малко по-особен :) Аз си го харесвам като цяло, но знаете колко много хора се мръщят на всяко брашно което не е бяло :) Лимецът е древна зърнена култура забравена по "икономически" причини в наши дни :) Той е по-труден за обработка и дава по-малко добив от днешната хибридна пшеница, но хранителните му свойства са в пъти по-добри. Няма да разводнявам за лимеца, в интернет има достатъчно информация защо да изберете лимеца пред бялото брашно и може да си прочетете ако имате желание естествено :) А сега директно преминавам към рецептата за тези изключително вкусни мъфини:

* 4 яйца
* 2 ч.ч. брашно от лимец
* 1 ч.ч. кафява захар
* 400 гр. ябълки (при мен бяха малко повече, но от 4 ябълки излязоха около 50 гр. в плюс)
* 2/3 ч.ч. олио
* 100 гр. натрошени орехи
* 1 пакетче бакпулвер (може да добавите и ванилия ако харесвате)
* 1 чаена лъжичка (равна) канела ... ако искате да засилите аромата може да сложите и повече


Разбивате си яйцата със захарта, след това добавяте олиото


Разбивате продуктите до получаването на течна смес


Добавяте постепенно брашното от лимец в което сте добавили бакпулвер


 На края добавяте ябълките и след това и орехите


Разпределяте в хартиени или силиконови форми :)


На мен ми излязоха ужасно много бройки, но и това не попречи на моменталното им изчезване



Да ви е сладко :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар