24 март 2016 г.

Пухкава баница

Баницата може би е сред най-честите неща които правя у дома. Никога не мога да угодя на всички и постоянно правя различни баници. Предпочитанията на единия са да е суха, на другия да е сочна, аз нямам предпочитания :))))) И понеже няма как да е хем суха, хем сочна мисля, че най-после успях да намеря вариант на баница която се оказа уникална и получи отличен шест от всички опитали я :) Естествено продуктите са малко повече, но наистина вкуса си заслужава :) Преминавам към приготвянето и :)

* 500 гр. кори за баница (до скоро ползвах фамилия, но напоследък изобщо не съм доволна от тях и трайно преминах на царица)
* 1 кофичка кисело мляко (400 гр)
* 4 яйца
* 400 гр. сирене
* 10 гр. бакпулвер
* 120 мл. олио
* 1 чаена лъжичка сол

** заливката

* 2 яйца
* 1 чаена чаша прясно мляко
* 75 гр малко


 Разбивате си яйцата, добавяте сиренето и разбърквате


 След това киселото мляко и содата, отново разбърквате
 На края изсипвате и олиото в сместа
 Слагате си маслото да се разтопи, а през това време подреждате баницата
 Слагате две кори застъпани и ръсите по 3-4 супени лъжици плънка

 Процедурата се повтаря докато ви свършат корите и на края естествено завършвате само скора
 Нарязвате си баницата на квадрати
 В процепите с помощта на лъжица разпределяте разтопеното масло
 Разбивате си двете яйца, добавяте млякото и заливате баницата с получената смес


 Добре е да я направите в голяма тава защото страшно много бухва по време на печене, но след това спада естествено

 Невероятен вкус


Баницата изчезна за един ден :) Да ви е сладко и непременно я опитайте, няма да съжалявате :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар