* 500 мл. прясно мляко (аз добавих и вода, че млякото се оказа по-малко)
* 1 кубче прясна мая
* 1 ч. л. сол
* 1 с. л. захар
* 900 гр. брашно (може и повече да поеме)
* 100 мл. олио
** за плънката ви трябват 1 яйце и 125 гр. масло по рецепта, но според мен е много. Аз използвах олио по-малко от половин чаша, също така сирене, салам, кашкавал или с каквото сте решили да го напълните.
Добавих я към останалите продукти в съдчето на пекарната и воала ... тестото ми е готово
Разделяме тестото на четири части
Намазваме с една четвърт олио и яйца
навиваме от тясната страна
Следващото беше само с месо
Това се вижда, че е с месо и настърган кашкавал, само със сиренето не съм го снимала
готовите рула режете зиг заг
мажете с яйце и наръсвате със сусам по желание (аз си имах помощник и за това има сусам из цялата къща)
Печете на 180 градуса с вентилатор.
Това е парченце със сиренце
Това е с месце
А това е само с кашкавал ... ммммммм
Голяма вкусотия, когато правя нещо тестено никога не можем да му усетим вкуса в началото защото нямаме търпение да изстине. Ако успея да го завия за 5 минути си е цяло постижение.В процеса на яденето изстива и му се наслаждаваме спокойно. Да ви е сладко :)
Рецептата и оформянето видях от ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар