Необходими продукти:
* 2 яйца
* 250 мл. прясно мляко
* 200 гр. захар
* 100 мл. олио или масло
* 750 гр. брашно (аз хвърлям по едно око на пекарната и добавям при нужда)
* 1/2 кубче жива мая или суха 2 мерителни лъжички (малките на пекарната)
* мармалад по избор, а става и с шоколад естествено
Единствено си затоплям прясното мляко и си разтварям маята до шупване и след това добавям останалите продукти в хлебопекарната. Пускам я на програмата месене и имам готово тесто без да си мръдна пръста, че е и втасало :)
Разделям го на три що годе равни топки
Всяка я разточвам тъничко и я мажа с избрания мармалад
Завивам на руло, леко усуквам и след това го слагам в кексова форма
Така процедирам и с останалите 2 топки, след това го оставям да втаса за около 40 минути, зимата използвам парното и този процес се ускорява
Пека го на 180 градуса с вентилатор, малко беше неравна основата, но като го обърнах не му личеше много :)
След разреза естествено има сладко на всякъде, малко разчиствах хладилника от отворени бурканчета и за това са различни видове, но това не попречи на вкуса.
Най-плътния слой е от сладко което се реже и най-много ни хареса на вкус.
Да ви е сладко :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар